Hrvatski obrazovni portal za učitelje razredne nastave

Autori

Detalji

Titula: odgojiteljica savjetnica

Škola: Dječji vrtić Milana Sachsa

Grad: Zagreb

Više o meni

Ljerka Pukec, rođena je 16.6.1965. u Donjoj Rijeci kod Križevaca. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Predškolski odgoj. Radi u dječjem vrtiću Milana Sachsa u Zagrebu kao odgojiteljica savjetnica. Suautorica je u čitankama za osnovnu školu te u priručnicima za Zdravstveni i Građanski odgoj.

Piše igrokaze, priče i pjesme za djecu i odrasle na hrvatskom standardnom jeziku i kajkavskom narječju. Pedesetak radova objavljeno joj je u dječjim časopisima (Smib, Prvi izbor, Radost), a sudionik je brojnih recitala i pjesničkih večeri. Na 4. Krapinskoj večeri dobila je nagradu za najbolju priču „Bukva i drveni konjić“ koja je objavljena u zborniku pod nazivom „Riba u orlovom kljunu“.

7. Matičin književni natječaj "Turopoljska poculica" dodijelio joj je nagradu za kratku priču Ogranka Matice hrvatske Velika Gorica (najbolji rad na standardnom hrvatskom jeziku kratka priča pod nazivom ("Artur").

Prezentira vlatitu praksu na seminarima u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji na teme o dramsko-scenskim igrama djece rane i predškolske dobi i poticanja ranog govorno-jezičnog razvoja.

Zbornica
Hrvatski obrazovni portal za učitelje razredne nastave
  • admin