Hrvatski obrazovni portal za učitelje razredne nastave

Uredništvo

Kako predati materijale

Vaše radove možete nam poslati na .

Veselimo se primitku vaših vrijednih radova.

Šaljite svoje prijedloge, osvrte, sugestije, primjedbe... Šaljite fotografije svojih uradaka, PowerPoint prezentacije, priprave, likovne i literarne radove; sve što želite podijeliti s drugima. Pohvalite svoje vrijedne učenike! Ukoliko nešto ne znate sami tehnički provesti, opet pošaljite, mi ćemo vam pomoći. Recite nam upute, što i kako želite.

Znadete li za natječaj koji bi bio koristan drugim učiteljima, a nije na Zbornici, pošaljite nam ga. Imate li ideju koju želite iznijeti, recite nam.
Svi materijali bit će uzeti u obzir za objavu na Zbornici. Međutim, ne možemo jamčiti objavu svih zaprimljenih radova te molimo za razumijevanje.
U slučaju da želite predati datoteke koje su veće od 10MB preporučamo korištenje besplatnih servisa kao što su Dropbox, Jumbo Mail (Iskon), Google Drive...
Uz svaki rad, molimo da minimalno uključite slijedeće informacije:
  • Vaše ime
  • zvanje / zanimanje / kvalifikacije.
Uz svaki rad, voljeli bismo zaprimiti i puno više kao što je:
  • ime škole ili institucije u kojoj radite ili za koju ste vezani
  • grad
  • kratak (ili dug) CV autora (životopis).
Predajom prvoga rada kreirat će se vaša osobna “iskaznica”, pregled objavljenih radova. Ukoliko želite, možete napisati par riječi o sebi – čime se bavite u slobodno vrijeme, što vas veseli…

Potvrde

Krajem svake školske godine autori predanih materijala dobit će potvrdu za objavljivanje na “Obrazovnom portalu”, a u svrhu bodovanja i napredovanja u struci.

Što je s autorskim pravima?

Podrazumijeva se da autori šalju samo vlastite radove, dakle radove na koje imaju sva autorska prava. U slučaju da postoji sumnja u autorska prava, ili zaprimimo bilo kakvu informaciju da su autorska prava upitna, Zbornica će ukloniti taj materijal sa svojih stranica. Molimo vas, posjetitelje Zbornice, da nam pomognete u tome da samo pravi autori dobiju zasluge za svoj rad.
Svi materijali koje šaljete Zbornici ostaju i dalje vaši. Dakle, autor zadržava autorska prava. Zbornica zadržava pravo napraviti osnovnu lekturu (u slučaju da je to potrebno), poboljšati kompresiju predanog dokumenta (npr. prebacivanje u PDF), te objavu materijala na stranici Zbornice te korisničkim stranicama Zbornice na SlideShare servisu.

Autorska prava Zbornice

Radovi objavljeni na Zbornici smiju se isprintati ili koristiti digitalno te koristiti u radu s učenicima. Nije dozvoljen tisak radova, prodaja materijala, objava materijala na drugim stranicama niti bilo kakva druga uporaba osim obrazovne bez izričitog dopuštenja autora. Također nije dopušteno brisanja loga Zbornice s materijala prije printanja za uporabu pri nastavi. Molimo vas, poštujte radove svojih kolega.
Vaše radove možete nam poslati na .

Više o autorskim pravima

Zbornica
Hrvatski obrazovni portal za učitelje razredne nastave