Hrvatski obrazovni portal za učitelje razredne nastave

Mašta/san (učenički rad, 4. razred)

Podijelite članak:

Razred:
4., 1.-4.

Korelacija:
likovna kultura
Članak:

Snovi su dugi, snovi su kratki, nekad su gorki, a nekad su slatki. Nekad u njih zaluta čupavi pas, a nekad se čuje majčin nježni glas. Nekad su puni šarenih balona, a nekad je u njima problema tona. U snovima sve probleme riješe majčine ruke, uvijek nas tješe.

  • Fran Puljanić

U moje snove ulaze razna bića, ponekad koja priča. U zemlji snova mašta čini svašta. Princ je princezu od zmaja spasio pa je vjenčanje oglasio. Na kraju su svi sretni bili i dugo, dugo živjeli.

  • Stela Kocijan

Kad desetogodišnjak mašta, tada mašta radi svašta. Auti polete, u direktorsku fotelju zasjedne dijete. U mašti desetogodišnjaka na stablu bomboni rastu, a učiteljica sluša đaka. Od knjiga samo se stripovi prodaju, a zmajevi bez posljedica zemljom hodaju.

  • Matija Jambrek

Ja sam Martina i imam puno snova. Moj najdraži san je da ću imati dobre ocjene u školi i puno prijatelja, da ću jednoga dana biti prva u hrvanju, a ne opet treća. Kako bih to postigla, morat ću puno učiti i raditi, a ne samo sanjati. Možda mi se nešto od toga neće ispuniti ali zato postoje snovi i u njima mogu biti sve što želim.

  • Martina Cerovšek

U zemlji mojih snova, ima svašta nova. U njoj uvijek sunce sja, nikad djeci zima nije. Na plavom nebu zvjezdice sjaju, sa djecom se rado poigraju. U toj zemlji ništa ružno nije, gdje god se okreneš, tu se dijete smije. Cvijeće cvate cijelog ljeta, to je dječje zemlja sveta.

  • Karlo Čižmešija

Maštam da živim u moru, da imam najbolju prijateljicu Doru. Maštam da mogu letjeti, i iznad mora lebdjeti. Maštam da do sunca mogu doći, da svugdje mogu poći. Maštam da s pticama mogu pjevati, do zvijezda po nebu letjeti. Često maštam ja, da ne pada kiša i sunce sja. Maštam da nikad nema škole, i da imam pune boce cole.

  • Ana Mrkonjić

Svaku večer kad legnem u krevet i zaklopim oči maštam o konjima. Gledam ih kako trče pa livadama zelenim dok ima prekrasna griva leprša u zraku. Maštam o tome kako ću jednoga dana imati svoj ranč s puno konja i ostalih životinja.

  • Filip Križančić

Kad zatvoriš oči i uđeš u san, sanjaš. Snovi mogu biti različiti i u njima se može zbivati sve.

Jedan moj san: Sanjala sam da sam ja pčelica koja leti od cvijeta do cvijeta i miriše razne cvjetne mirise. U snu sam odlučila potražiti svoj dom i prijatelje. Tražila sam i tražila, ali nikoga nije bilo. Sjela sam na laticu jednoga cvijeta i zaplakala. Nakon nekog vremena prišla mi je jedna pčelica i rekla mi da ne plačem, zagrlila me i rekli mi da pođem za njom. Letjele smo satima, i kada smo došle do jedne prekrasne crvene ruže, prijateljica pčelica rekla mi je da ostanem kod nje i ja sam odlučila ostati. Sljedeće jutro kada sam se probudila, shvatila sam o čemu moj san govori, govori o prijateljstvu. Ona pčelica bila je najbolja prijateljica Astrid, a ona prekrasna ruže bila je naše prijateljstvo.

  • Ivana Medenjak
Zbornica
Hrvatski obrazovni portal za učitelje razredne nastave