Hrvatski obrazovni portal za učitelje razredne nastave

Stiglo je proljeće (učenički rad, 2. razred)

Podijelite članak:

Razred:
2., 1.-4.

Vrsta sadržaja:
književnost

Tema sadržaja:
proljeće

Korelacija:
priroda i društvo
Članak:

Stiglo je proljeće

Mlada trava polako raste. Bubamara je na maslačku i nosi malo hrane svojoj djeci. Pčelice lete, a ptice čuvaju svoje mlade. Proljetnice rastu i sve je jako lijepo. Kada je bubamara otišla, počela je oluja. Vjetar je otpuhao maslačak, a ptice se sakrile u svoja gnijezda. Poslije je izašlo sunce i svi su se zabavljali.

  • Lara Koštić

Stiglo je proljeće. Dani su sve dulji, a noći sve kraće. Vrijeme je promjenjivo. Pojavio se jedan kukac sitnih šara, a to je bubamara. Šetala je po lišću dok je kroz cijelu šumu projurio vjetar. Vjetar je bubamaru podigao i počeo je nositi po cijeloj šumi. Onda je vjetar prestao puhati i ostavio je bubamaru. Bubamara je napokon došla svojoj kući i rekla je svojoj mami s osmijehom na licu: Mama danas sam prošla takvu lijepu pustolovinu i zato volim proljeće!

  • Ena Stipić

Stiglo je proljeće. Leptiri, bubamare i mravi grickaju razno lišće. Drveće lista i pupa. Ptice selice se vraćaju iz toplijih krajeva. Na mladoj travi ima puno mirisnog cvijeća. Dani su dugi, a noći kraće pa se djeca mogu dulje igrati vani. Ja bih željela da zauvijek ostane proljeće jer volim mirisati proljetnice.

  • Ana Žgela

Sunce je otjeralo hladnu zimu. Trava se zeleni, a kukci su u njoj. Životinje se bude iz zimskog sna i dobivaju mlade. Dani su dulji pa pčele mogu više letjeti oko cvijeća. Odjednom je počeo puhati vjetar. Otpuhao je jednu pčelu iz vrta na livadu punu cvijeća. Pčelica je bila jako sretna pa je pozvala i ostale pčele tamo.

  • David Maršić

Mlada trava se zeleni, a u njoj je puno kukaca: marljiva pčela skuplja pelud, a bubamara čuva svoje mlade. Vrijeme je promjenjivo. Drveće pupa, cvjeta i lista, a na njemu su gnijezda. Vjetar je otkinuo maslačak i on sad u zraku gunđa. Sve je toplije i dani su sve dulji pa djeca mogu dulje ostati vani. Ptice selice se vraćaju, a roda već pravi gnijezdo. Proljeće je baš lijepo!

  • Mia Medved
Zbornica
Hrvatski obrazovni portal za učitelje razredne nastave
  • admin